جراحی بینی
جراحی بینی، عملی است که معمولاً جراح گوش و حلق و بینی، جراح فک و یا جراح پلاستیک آن را انجام میدهد. جراح باید سعی کند در عمل جراحی بینی، علاوه براینکه ظاهر بینی را زیباتر میکند، سعی کند بینی را با سایر اجزای صورت هم متناسب کند و فقط زیبایی بینی را به تنهایی در نظر گیرد. زیرا صورت زیبا، صورتی است که همه قسمتهای آن با همدیگر همخوانی و تناسب داشته باشد. اگر در جراحی بینی به این نکته توجه نشود نارضایتی بیمار را از نتیجه جراحی در پی خواهد داشت.
مشکلاتی که در عمل جراحی بینی قابلرفع شدن هست
در طی عمل جراحی بینی، جراح میتواند مشکلات مختلف بینی مثل بزرگی بینی، قوز بینی، پهنای بیش از حد بینی و جعبهای بودن نوک بینی را از بین ببرد و فاصله نوک بینی تا صورت را کم و سوراخهای بینی را کوچک کند.
تفاوت جراحی بینی سنتی و مدرن
در جراحی بینی که در گذشته انجام میشد، فقط به ظاهر بینی و کوچک کردن اندازه بینی توجه میکردند. در این روش جراحی، قسمت زیادی از غضروفهای بینی توسط جراح برداشته میشد و استخوانها شدیداً خورد میشدند. ولی در روش های امروزی، میتوان غضروفها را توسط بخیه زدن و فرم دادن، از لحاظ ظاهر و کاربردی بهبود بخشید.
جراحی زیبایی بینی به روش باز یا بسته
در عمل بینی به روش بسته، جراح به بخش بیرونی بینی کاری ندارد بلکه در داخل بیمار تغییراتی را ایجاد میکند. این روش جراحی، برای اصلاح مشکلات جزئی بینی کاربرد دارد ولی در جراحی به روش بسته، برشهایی روی پوست بینی توسط جراح ایجاد میشود. در این روش جراحی بینی، جراح حفرههای بینی را به دو قسمت تقسیم کرده و سپس پوست بینی را به سمت بالا میکشاند تا دسترسی و تسلط بیشتری به داخل بینی داشته باشد. جهت تصمیمگیری بهتر در مورد انتخاب روش باز یا بسته جراحی بینی، توصیه میشود به نتایج افرادی که عمل جراحی بینی انجام دادهاند دقت کنید و ببینید کدامیک نتیجه بهتری داشته است.
شرایط سنی مناسب برای جراحی بینی
معمولاً توصیه جراحان بینی این است که افراد بعد از پایان دوران بلوغ اقدام به عمل بینی خود بکنند که در دختران دوران بلوغ در پایان ۱۶ سالگی و در پسرها در پایان ۱۸ سالگی اتفاق میافتد. حتی افراد با سن بالا هم (بالای ۴۰ سال) هم درصورتی که مشکل جسمی خاصی نداشته باشند میتوانند اقدام به عمل بینی کنند.
جراحی بینی چه عوارضی به همراه دارد؟
جراحی بینی هم مثل سایر روشهای جراحی، عوارضی برای فرد در پی خواهد داشت. توصیهای که به بیماران برای به حداقل رساندن عوارض جراحی بینی میشود این است که توصیههای بعد عمل را رعایت کرده و عمل بینی خود را به یک جراح ماهر و با تجربه بسپارند. علاوه بر این ممکن است اصلاح نشدن کامل تیغه بینی که باعث جدا شدن استخوان و غضروف میشود، عوارضی را برای بیمار داشته باشد. همچنین ممکن است چسبندگی داخل بینی و باقی ماندن تیغه انحرافی، برای بیمار مشکلات تنفسی ایجاد کند و یا برداشته شدن بیش از حد قوز بینی سبب شود که بینی شکل زینی پیدا کند.
درد بعد از جراحی بینی
به دلیل ایجاد تغییرات در بافت استخوانی بینی در حین جراحی بینی ممکن است در بینی بیمار، درد ایجاد شود که میتوان با داروهای مسکن آن را کاهش داد و با رعایت توصیههای بعد از جراحی بینی میتوان تا حدود زیادی از شدت درد کاست.
کبودی صورت پس از جراحی بینی
از عواملی که باعث زیادشدن کبودی صورت پس از جراحی بینی میشود میتوان به حساسیت بیمار و حجم بافتهای جراحیشده اشاره کرد. این کبودی پس از جراحی بینی طبیعی بوده و نباید سبب نگرانی بیمار میشود ولی باید توسط جراح بررسی شود تا اگر جایی غیر از صورت دچار کبودی شد، پزشک روشهای مناسبی را ارائه دهد.
اقداماتی برای قبل از عمل بینی
دو هفته قبل از عمل بینی، بیمار نباید از داروهایی مثل آسپرین و پروفن استفاده کند و در این دو هفته باید سیگار هم نکشد و تا ۸ ساعت قبل عمل باید ناشتا باشد. در صورتی که بیمار سرما خورده باشد باید عمل را عقب انداخت. همچنین اگر داروهای گیاهی مصرف میکند حتماً باید پزشک جراح خود را در جریان بگذارد.
اقداماتی برای بعد از جراحی بینی
بیمار باید به توصیه پزشک به مدت ۲۴ ساعت روی چشم خود کمپرس یخ بگذارد تا دور چشم کبود و متورم نشود و همچنین داخل بینی را با محلول آب نمک بهطور مرتب شستشو دهد تا تنفسش دچار مشکل نشود و در روزهای اول بعد از عمل بینی مراقب باشد تا هیچگونه ضربهای به بینیاش وارد نشود و همچنین از خنده شدید یا گریه و عطسه با دهان باز جلوگیری کند و در چند هفته بعد فعالیت شدید بدنی نداشته باشد.
عمل بینی گوشتی
بینی گوشتی به بینیهایی گفته میشود که در قسمت نیمه پایینی، داری پوست ضخیم و چربی زا هستند.
جراحی بینی گوشتی
در عمل بینی گوشتی، جراح باید از بافت یک قسمت از بینی کاسته و آن را به قسمت دیگر بینی(قسمت غضروف تیغهی بینی) اضافه کند و درصورتی که تیغه بینی غضروف کافی نداشته باشد باید از غضروف گوش برداشته و به غضروف بینی اضافه کرد. البته باید بسیار دقت کرد که صدمهای به ظاهر گوش نرسد.